Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Όχι, το κλίμα δεν είναι "εκτός ελέγχου ".


Απ' το blog  ''Διόδοτος''


 

 

Η Γη δεν υπήρξε ποτέ ένας κλιματικός παράδεισος χωρίς κυκλώνες, ξηρασίες ή πλημμύρες. Αιώνια πραγματικότητα: η φύση είναι μερικές φορές βίαιη.

 

1.ΝΑΙ, οι θερμοκρασίες ποικίλλουν... οι άνθρωποι πάντα προσαρμόζονταν σε αυτές

Η θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί ελάχιστα τα τελευταία 150 χρόνια: λιγότερο από 1°C, σε σύγκριση με τις ημερήσιες (εύκολα 10°C) και χωρικές (3°C μεταξύ Παρισιού και προαστίων) διακυμάνσεις. Η μεσαιωνική περίοδος ήταν τουλάχιστον τόσο θερμή όσο και η δική μας. Η μικρή εποχή των παγετώνων που ακολούθησε ήταν μια περίοδος επανειλημμένων λιμών.

 

2. όχι, το CO2 δεν είναι δηλητήριο. Το CO2 είναι ζωή... η φύση θέλει περισσότερο

Η περιεκτικότητα του ατμοσφαιρικού CO2 έχει επίσης αυξηθεί, από 0,03% σε 0,04% από τη Βιομηχανική Επανάσταση. Αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό, ιδίως επειδή το CO2 δεν είναι ρύπος. Οι αγρότες γνωρίζουν πόσο καλό κάνει στα φυτά και το χρησιμοποιούν στα θερμοκήπιά τους για καλύτερες αποδόσεις. Ο αντίκτυπος του CO2 στη βιόσφαιρα έχει παρατηρηθεί μέσω δορυφόρου: μέσα σε 30 χρόνια, η Γη απέκτησε 18 εκατομμύρια km2 πράσινης επιφάνειας, δηλαδή διπλάσια από το μέγεθος της Σαχάρας. Το CO2 δεν ελέγχει τη θερμοκρασία. Το ένα τρίτο του συνολικού CO2 που εκπέμφθηκε από τη βιομηχανική επανάσταση εκπέμφθηκε τον 21ο αιώνα, ενώ η θερμοκρασία έχει αλλάξει ελάχιστα από το 2001, εκτός από ένα φυσικό γεγονός (Ελ Νίνιο) που θέρμανε τη Γη το 2015-2016.

3. Παγοκύστες, θάλασσες, τυφώνες... δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Το λιώσιμο των πάγων, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, η συχνότητα των τυφώνων... σε όλα αυτά τα θέματα, οι παρατηρήσεις δεν δείχνουν τίποτα ανησυχητικό. Αξιόπιστα στοιχεία είναι διαθέσιμα μόνο για πρόσφατες περιόδους, εξ ου και η τάση να υπερτονίζεται η σημασία των διακυμάνσεων και των "ρεκόρ".

 

4 Οι παγετώνες προχωρούν και υποχωρούν από την αρχή του χρόνου

Οι παγετώνες των Άλπεων δεν περίμεναν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου για να αρχίσουν να υποχωρούν. Σε ορισμένα μέρη, η υποχώρησή τους έχει αποκαλύψει ακόμη και παλιούς δρόμους και κτίρια, αποδεικνύοντας ότι οι παγετώνες αυτοί ήταν ακόμη μικρότεροι στο πρόσφατο παρελθόν. Το παγόβουνο της Αρκτικής συρρικνώθηκε τη δεκαετία του 2000 και στη συνέχεια σταθεροποιήθηκε, σε αντίθεση με τους φόβους (ενώ το παγόβουνο γύρω από την Ανταρκτική έσπασε ρεκόρ επέκτασης)... Τα παραδείγματα θα μπορούσαν να πολλαπλασιαστούν.

 

5) Οι πολικές αρκούδες ευημερούν... ο πληθυσμός τους αυξάνεται

Τέλος, το viral βίντεο με την αποστεωμένη αρκούδα δεν αποδεικνύει τίποτα. Μετά την απαγόρευση του κυνηγιού τους, οι πολικές αρκούδες πάνε καλά. Αυτό αποδεικνύεται από τη σαφή αύξηση του πληθυσμού τους τα τελευταία 50 χρόνια.

 

*Ένωση Κλιματικών Ρεαλιστών

Μένουμε ελεύθεροι!

 

lecourrierdesstrateges.fr 

μετάφραση: Διόδοτος

 

Και ένα σχόλιο απ' τον Θαλή: 


Πριν απο 50 χρονια και πλεον τα βουνα της χωρας μας ηταν σχεδον γυμνα απο την αποψιλωση καυσιμης υλης και δενδρων καθε μορφης αφου τα αναριθμητα προ της αστυφιλιας νοικοκυρια κουβαλουσαν ξυλα απο παντου για την θερμανση τους και οχι μονο!!!!Υπηρχε μια Ελλαδα με πολυανθρωπα και ζωντανα χωρια και μικρες κωμοπολεις που καταναλωναν κατα βασει την ενεργεια των ξυλων και γενικα του ανθρακα!!!!Ταυτοχρονα η ακμαζουσα υπαιθρια κτηνοτροφια αποψιλωνε περαν του δεοντος πολλες φορες τεραστιες εκτασεις κυριως θαμνωδους πρασινου για την διατροφη των ζωων!!! Σημερα τα βουνα εχουν πυκνωσει και δασωθει τοσο πολυ που πολλες φορες αυτοαναφλεγονται κατι που δεν συνεβαινε τοσο συχνα παλια. Εξαιρουμε βεβαια τους στοχευμενους εμπρησμους που δεν εξυπηρετουν μονο στρατιωτικου τυπου επιδιωξεις και δολιοφθορες αλλα και που συντηρουν και στηριζουν το κλιματικο αφηγημα οταν αυτο καταρρεει!!!!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ της παλαι ποτε αποψιλωμενης Ελλαδος που θυμομαστε εμεις οι παλαιοτεροι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ???Ετσι ηταν απο ψηλα τα βουνα της Ελλαδας το 1960 για παραδειγμα και ετσι ειναι και τωρα εστω και μετα απο τοσο καψιμο???? ........ Σε πολλα παραθσλασσια μερη της Ελλαδας τα νερα της θαλασσας εχουν ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ εχει αποκαλυφθει ο βυθος ενω η σταθμη φαινεται να ειναι χαμηλοτερη. Η και στα ιδια επιπεδα οπως την θυμομαστε εμεις οι αρχαιοτεροι και πριν 50-60 χρονια!! ! Αυτο πως το εξηγουν οι λαλιστατοι κυριοι επιστημονες που λενε οτι λιωνουν οι παγοι της Αρκτικης και ανεβαινει η σταθμη???? Οκ!! ας πουμε οτι λιωνουν στον Βορρα!! Μηπως ομως ταυτοχρονα επεκτεινονται οι παγοι της Ανταρκτικης οποτε ερχεται ενας συμψηφισμος??????............ Κανενας λογικος και ενσυνειδητος ανθρωπος δεν ειναι αδιαφορος για το φυσικο περιβαλλον!!! Και βεβαια θα πρεπει να υπαρχει η αναλογη ευαισθητοποιηση στον πληθυσμο μεσα απο στοχευμενες παρεμβασεις, μεσω της εκπαιδευσης και μεσω του διαλογου οχι ομως μεσω εκφοβιστικων κραυγων και μεσω πολιτικων που προυποθετουν καθεστωτικη χειραγωγηση και ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ!!!

 

ΛΕΣ;

Λες ε ;