Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Χορτοφαγία και Β12...

απο το e-afipnisis

Για τους χορτοφάγους τίθεται ένα ζήτημα και ένας μεγάλος προβληματισμός σχετικά με τα χαμηλά επίπεδα μιας βασικής βιταμίνης της Β12 που μπορεί να εμφανίσουν κάποιοι απ΄αυτούς...δεν θα σταθώ αν το πρόβλημα οφείλεται σ΄αυτή την επιλογή τους...αλλά στον εκφοβισμό που δέχονται απ΄τους  γιατρούς,μικροβιολόγους και διαιτολόγους που τους τονίζουν πως αν συνεχίσουν αυτή τη "βλαβερή συνήθεια της χορτοφαγίας" η έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης θα τους προξενήσει νευρολογικές διαταραχές,απώλεια μνήμης και ούτε λίγο ούτε πολύ...συρρίκνωση του μυαλού τους!
Επειδή δεν παίζονται με τίποτα...πάρτε μια γεύση από μερικά "συρρικνωμένα" μυαλά της ιστορίας μέχρι σήμερα...!
Μερικοί από τους πιο διάσημους χορτοφάγους της ιστορίας :

-Στηβ Τζομπς

-Άλμπερτ Αϊνστάιν:
"Τίποτα δεν θα ευεργετήσει την ανθρώπινη υγεία και θα αυξήσει τις ευκαιρίες επιβίωσης της ζωής στη Γη περισσότερο όσο η εξέλιξη σε ένα χορτοφαγικό διαιτολόγιο."

-Μαχάτμα Γκάντι:
Ο Πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα

-Τζορτζ Μπέρναρντ Σω:
Όταν εμείς οι ίδιοι γινόμαστε οι ζωντανοί τάφοι δολοφονημένων ζώων, πως περιμένουμε ιδανικές συνθήκες στη γη;

-Άλμπερτ Σβάιτσερ:
Το μεγάλο σφάλμα κάθε ηθικού συστήματος μέχρι τώρα είναι πως όλα θεωρούν ότι έχουν να κάνουν μόνο με τις σχέσεις ανθρώπου προς άνθρωπο.

-Δαλάι Λάμα (ΧΙV)

-Ισαάκ Νεύτων

-Βενιαμίν Φραγκλίνος

-Τόμας Έντισον:
"Η μη βία οδηγεί στην υψηλότερη ηθική που είναι ο σκοπός ολόκληρης της εξέλιξης. Μέχρι να σταματήσουμε να βλάπτουμε τα υπόλοιπα πλάσματα, είμαστε όλοι άγριοι."

-Νίκολα Τέσλα

-Φραντς Καφκα:
"Τώρα μπορώ να σας κοιτάζω ήρεμος’ δε σας τρώω πια."

-Κάρολος Δαρβίνος:
Η αγάπη για όλα τα πλάσματα είναι η πιο ευγενική πτυχή της ανθρώπινης ψυχής

-Διογένης

-Πλάτωνας

-Πυθαγόρας:
"Όσο ο Άνθρωπος συνεχίζει να είναι ο άσπλαχνος καταστροφέας των κατώτερων ζώντων όντων δεν θα γνωρίσει ποτέ υγεία και ειρήνη. Γιατί όσο οι άνθρωποι κατασφάζουν τα ζώα, θα σκοτώνουν ο ένας τον άλλο. Πράγματι, αυτός που σπείρει τον καρπό του φόνου και του πόνου δεν μπορεί να δρέψει χαρά και αγάπη."

-Σωκράτης

-Βολταίρος:
Μου φαίνεται πως οι άνθρωποι έχουν αποκηρύξει κάθε ευφυΐα, αν τολμούν να διατυπώσουν πως τα ζώα είναι απλά κινούμενες μηχανές. Μου φαίνεται πως τέτοιοι άνθρωποι ποτέ δεν παρατήρησαν με προσοχή τις προσωπικότητες των ζώων, ποτέ δεν ξεχώρισαν τις διαφορετικές φωνές της ανάγκης, της δεινοπάθειας, της χαράς, του πόνου, της αγάπης, του θυμού και της στοργής. Θα ήταν λοιπόν πρωτοφανές, αν τα ζώα μπορούν να εκφράσουν τόσο καλά κάτι που δεν μπορούν να νιώσουν.

-Αϊβανχόφ Ομρααμ:
Φαινομενικά, οι πόλεμοι μεταξύ των ανθρώπων, οφείλονται σε αιτίες οικονομικές, κοινωνικές ή πολιτικές, όμως στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα όλης αυτής της μαζικής παγκόσμιας σφαγής των ζώων. Ο νόμος της δικαιοσύνης είναι αμείλικτος

-Λίο Τολστόι

-Πλούταρχος:
"Εγώ, από τη μεριά μου, αναρωτιέμαι από τί είδους αίσθημα, μυαλό ή λόγο κατεχόταν αυτός ο άνθρωπος που πρώτος μόλυνε το στόμα του με αίμα, και επέτρεψε στα χείλη του να αγγίξουν τη σάρκα ενός δολοφονημένου όντος. Που έστρωσε το τραπέζι του με τις κατακρεουργημένες μορφές των νεκρών σωμάτων, και ισχυρίστηκε ως καθημερινή τροφή και νόστιμα πιάτα αυτά που ήξερε πως ήταν όντα προικισμένα με κίνηση, με αντίληψη και με φωνή."

-Λεονάρντο ντα Βίντσι:
"Θα έρθει η εποχή που άνθρωποι όπως εγώ θα κοιτάξουν την δολοφονία των ζώων όπως τώρα κοιτάνε την δολοφονία ανθρώπων."

 

ΛΕΣ;

Λες ε ;